Cabine03-deux-lits-separes-pont-superieur-MS-Renoir-Seine-CroisieuropecGregory-Gerault-1920x1282

Upplev en av Europas vackraste städer - gärna medan du njuter av utsikten från sängen.

Flodkryssning

Publicerad: 22. mars 2019

5 goda grunder varför kortkryssningar är så geniala

5 orsaker till varför kortkryssningar är så genialiska

Vi utmanar den klassiska storstadsweekenden

Oavsett om tjejgänget ska åka iväg på en resa eller om du och dina nära och kära vill ha en paus i vardagen, blir det ofta en resa till en europeisk metropol. Varför inte få ut så mycket av semestern och ta en kortkryssning istället?

Den årliga storstadsresan med väninnan kanske i år blir en tur med ett flodkryssningsfartyg?

Kortkryssning - vad är det? Jo, det är en flodkryssning som är kortare än en vecka. Du bor på ett flodkryssningsfartyg hela tiden och får upplevelserna serverade på ett fat. Här berättar vi varför vi tycker att kortkryssningar är så fantastiska:

1. En storstadshelg erbjuder en stad. På en kortkryssning får du ofta besöka ett antal städer - både stora som små.Till exempel kan du segla mellan Amsterdam och Bryssel på våren och titta på blomsterprakten eller från Paris med Eiffeltornet till Honfleur i Normandie. Vad sägs om en resa på Donau med både Regensburg, Salzburg, Wien, Bratislava och Budapest? Då pratar vi storstadshelger! Kanske bo på en båt i Venedig och segla runt i lagunen - behövs det verkligen så mycket mer ..

+2
+1

2. Gourmetmat varje dag - utan att ständigt behöva leta efter nya restauranger. Naturligtvis kan det vara kul att hitta bra restauranger när du reser, men det kan också bli lite stressigt när du inte vet var du ska gå. Hur många av oss har inte hamnat i en turistfälla med en dålig måltid? Det behöver du inte göra på en flodkryssning! Det är vanligtvis helpension och ofta ingår drycker (vin och öl) i priset. Och maten på flodkryssningen? Den är farligt bra ...

3. Du behöver inte planera någonting! Eventuellt är detta ett bakslag för den som älskar att organisera, men då kan du hellre spendera tid på att läsa in dig på de underbara platser du ska besöka. Här är allt organiserat, du kan delta i utflykter och stadspromenader, och det är bara till att njuta - alla detaljer har vi tänkt på och fixat i förväg. Fartyget lägger oftast till i centrum av staden, så det är bara att gå i land. Dessutom finns det en svensk färdledare med, så du är i goda händer under hela resan.

4. Kryssningsfartygen är väldigt trevliga. Glöm de enorma kryssningsfartygen som åker på havskryssningar, det här är något helt annat. Det finns ofta plats för 130-160 passagerare, så det är lätt att lära känna både andra passagerare och besättningen. Och några nya vänner har vi väl alltid plats för?

5. Du blir inte uttråkad ett ögonblick! Innan du för första gånger åker på en flodkryssning så kanske du tycker det låter lite långtråkigt att bara glida nerför en flod i flera dagar. Fel! Den vackra utsikten är en sak. Men något händer nästan hela tiden. Föreläsningar ombord, aktiviteter, utflykter, måltider ... om du tar med dig en bok, kanske du inte ens hinner öppna den en enda gång. Det var fem välgrundade punkter. Förresten, här är en bonuspunkt: Du blir garanterat inte sjösjuk!

Vi har massvis av längre flodkryssningar också!

Se alla våra flodkryssningar!

Sista från bloggen