Kart kamera

Konferensresa

Publicerad: 30. april 2020

En konferensresa kan vara en väldigt bra investering

5 tips för en lyckad konferensresa

En konferensresa är en väldigt bra investering!

När kollegor får dela fina upplevelser och ha roligt tillsammans kan det göra underverk för arbetsklimatet och sammanhållningen. Allra bäst blir det med en bra planering! Här vill jag dela med mig av mina bästa tips för en lyckad resa.

Detta ögonblicket kan ni prata om kring lunchbordet när vintern kommer

1. Varför ska ni åka på konferensresa

Kick-off, jubileum, yrkesmässig resa, belöningsresa, kurs eller team-building - det finns många anledningar till att åka på resa tillsammans. Definiera syftet med resan, då blir det lättare att sätta ramar och innehåll för programmet.

2. Var ute i god tid

Vår och höst är högsäsong för företagsresor. Kom igång med planeringen så tidigt som möjligt så har du ofta mer att välja på och dessutom till mycket bättre priser.

Ta kontakt med oss på Escape Travel

Gruppresor och helhetslösningar för resor med fler än 10 personer

3. Bestäm en budget

Vad får det kosta? Vad ska resan inkludera? Ska man få betala någonting själv? Sätt en realistisk budget! Då blir det lättare att planera , både för dig och eventuella arrangörer.

4. Reslängd

Planerar ni att resa iväg över en helg? Sova borta två eller tre nätter, eller kanske till och med fler? Vill ni flyga? Eller kanske hyra buss? De flesta företag väljer direktflyg. Det finns många spännande destinationer med bra flygförbindelser från Sverige. Om resan dit tar lite längre tid, kan det vara bra att planera in en paus längs vägen - en trevlig upplevelse eller kanske en god måltid.

5. Lägg in pauser i programmet

Det kan vara frestande att fylla programmet med aktiviteter från morgon till kväll. Överdriv inte planeringen! De flesta kommer att upskatta lite egen tid för shopping, en öl på en uteservering eller kanske ett SPA-besök.

Vill du ha tips på resmål? Här presenterar vi våra tre mest populära konferensdestinationer

Det lilla landet med dom stora möjligheterna

Konferensresa till Island

Staden som aldrig sover

Konferensresa till Berlin

Sanremo och den italienska riviäran

Konferensresa till Italien

Sista från bloggen