Rhone saone 4

Flodkryssning

Publicerad: 6. april 2019

Är flodkryssning något för dig?

Är flodkryssning något för dig?

Jag var förstås inte säker men det lät lite långtråkigt och inte alls min typ av resa. MEN så fel jag hade!

Efter några månader på Escape Travel så tyckte min chef att det var dags för mig att åka iväg på en flodkryssning. Det är ju trots allt ganska viktigt att veta vad det handlar när man arbetar på marknadsavdelningen och ska sälja in bland annat flodkryssningar. Och vem säger nej tack till en vecka i Provence och Rhône Valley på våren? Inte jag, åtminstone!

Jag gillar att stå längst fram på fartyget när det seglar in till en ny hamn.

Jag hade aldrig ens tänkt tanken på att resa på en flodkryssning innan chansen kom. Jag önskar faktiskt att jag hade gjort det mycket tidigare, för jag inser nu hur mycket jag har missat! Det var framförallt tre saker som förvånade mig under kryssningen:

1. Maten

Du kommer att få rejält med mat på en flodkryssning. Det är absolut inte här du bantar - för att uttrycka det milt. Rederiet Croisi Europe, som vi på Escape Travel bland annat använder på de franska floderna, är känt för sitt läckra kök.

Med en tre-fyra-rätters lunch och fyra-fem-rätters middag varje dag får du smaka så mycket god mat! När det serverades Foie gras som förrätt, var det en i resesällskapet som tyckte att det var så gott att hon bad om mer - och åt ytterligare tre portioner! Dessutom ingick alla drycker under kryssningen, så att du kunde njuta av vin och drycker till lunch, middag och i loungen på kvällen.

+6
+5

2. Upplevelserna

Om du mot förmodan lyckas bli uttråkad på flodkryssningen (som jag trodde att jag skulle bli), är det faktiskt bra gjort! Varje dag möts du av nya hamnar, nya städer med stadsrundturer eller andra utflykter att följa med på.

Så "pauserna", när vi seglar en förmiddag eller eftermiddag utan stopp, är både sköna och nödvändiga för att kunna koppla av och smälta alla intryck. I loungen är det alltid något som händer, det kan vara frågesport, föreläsning eller musik (jag lyckades riktigt bra på frågesporten om filmmusik, men blev slagen på mållinjen av några väldigt angelägna engelsmän ...).

På kvällen är det vanligtvis musik eller annan underhållning, och ofta med lokala inslag. Normalt sett ligger fartyget vid kaj under natten, så om du hellre vill promenera runt i stan på kvällen på egen hand så är det naturligtvis möjligt.

Följ med på FLODKRYSSNING PÅ RHÔNE – KULTUR, MAT OCH KONTRASTER

Har du blivit lockad?

+3
+2

3. Så mycket fina människor!

Flodkryssningsfartygen är mycket mindre än de stora fartygen som går till havs, vilket gör att stämningen ombord blir mycket mer familjär och gemytlig. Vårt fartyg tog cirka 100 personer, vilket jag tycker är lagom. Den naturliga samlingspunkten är loungen. Här har du lätt att skapa nya kontakter och personalen är helt underbar, du blir verkligen omhändertagen!

Se alla våra flodkryssningar på franska floder

Lämna dina bekymmer hemma, sänk ner axlarna och prova en flodkryssning, är min rekommendation. Ett trevligare sätt att resa på, är svårt att hitta. Dessutom är jag inte alls säker på om jag vill hitta något annat sätt. Den här resan kommer jag att leva på ett tag. Och när effekten minskar, kanske jag provar en ny flodkryssning. Världen är full av floder! Oavsett om det blir den äventyrliga Rhen, Drottningen Donau, vackra Douro, historiska Seine eller exotiska Mekong, återstår att se. Kanske träffas vi på en flodkryssning?

Vi har flodkryssningar runt hela världen

Här är alla våra flodkryssningar

Sista från bloggen