Colorful cute toucan tropical bird brazilian amazon blurred green background 495292808 5616x3744 liten

Dream now - escape later

Publicerad: 22. april 2020

Var drömmer jag om att resa?

Vi i resebranschen, och alla andra också såklart, befinner oss i en otroligt tuff period just nu. Men vi på Escape Travel försöker hålla modet uppe och fortsätter sprida vår reseinspiration så mycket vi kan. Och här är mina utvalda pärlor som kanske kan locka dig till en framtida resa. Så, var drömmer jag om att resa?

Det kan jag inte svara på med bara några korta meningar. Jag, som många andra svenskar just nu, är permitterad och detta innebär ju att man tillåter sig att dagdrömma och tänka på ett helt annat sätt än tidigare. Jag är så tacksam för allt jag har fått uppleva trots min ”ringa” ålder på 46 år 😉Men jag är långt ifrån klar……väldigt långt!

Världen är så mycket mer än Europa

Södra Afrika till exempel! Zimbabwe, Zambia, Botswana och inte minst Sydafrika. Platser som Victoria Falls, Chobe nationalpark med alla sina vilda djur, Rovos Rail och inte minst Kapstaden med kringliggande områden. Fyllda med upplevelser, god mat och vin. Alla safariturerna vid soluppgång och solnedgång under olika tidpunkter i mitt liv har bränt sig fast på min näthinna.

+3
+2

De som känner mig vet nog att Asien är ett av mina favoritresmål

Om jag ska välja ett favoritresmål, så måste det bli en resa till Vietnam och Kambodja, med en veckas flodkryssning på Mekong. En fantastisk resa blandat med historia och kultur. Nära lokalbefolkningen och ett lyxigt fartyg och hotell. Kort och gott en fantastisk upplevelse! Då jag som 26-åring dessutom fick chansen att arbeta ett år i olika delar av Thailand så har även detta landet blivit en av mina favoriter. Ön Koh Chang med sina vackra stränder och vänliga människor är min absoluta favorit.

+3
+2

Eller ska jag åka tillbaka till Sydamerika?

Peru med Macchu Picchu och Titicacasjön, Amazonas, de mäktiga Iguazufallen, Buenos Aires bara för att nämna några resmål i Sydamerika är fantastiska. Det finns så många härliga sevärdheter här också! Första men inte sista (förhoppningsvis) gången jag gick Inkaleden var en magisk upplevelse. Ett äventyr som jag ”slank” in på då en väninna inte hade något resesällskap och frågade om jag var sugen på att följa med till Peru. ABSOLUT, svarade jag. Inte ens när höghöjdssjukan slog till vid de sista 200 meter innan vi skulle börja gå nedåt ångrade jag mig.

En annan häftig upplevelse i Sydamerika är havskryssningarna. Lyxiga fartyg, stora som små och med stort aktivitetsutbud och gourmetmat. Det kan jag varmt rekommendera!

+3
+2

Mina drömmar är inte begränsade till ett land eller område

Mina drömmar begränsar sig inte till endast ett land eller ett område. Drömmarna består utav själva resandet i sig. Upplevelser, njutning och goda sociala relationer. Förberedelser och oförglömliga minnen. Förväntningar och bearbetning. Min största dröm och önskan just för ögonblicket är att vi snart kan lägga denna svåra situation bakom oss och kunna åka ut och resa igen. Jag är redo – och ser fram emot detta som ett litet barn på julafton.

Jag hoppas verkligen på att få möta er snart igen!

Sista från bloggen